Homepage of Victor Hopmans Deze pagina in het Engels / This page in english Welkom op mijn homepage.
Er wordt nog steeds aan gewerkt.

[Even voorstellen...] [Genealogie] [Fantasy] [Civilization II[ [Bud Spencer & Terence Hill] [Links] [E-mail]


Even voorstellen...



Mijn naam is Victor Hopmans en dit is mijn homepage. Ik heb biologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden (RUL). Mijn specialisaties zijn dierfysiologie en bio-informatica.
De laatste heeft ervoor gezorgd, dat ik nu werkzaam ben in de IT (informatie technologie).
Ik ben jr. software engineer bij Ordina Industrie en mijn werkterrein heeft weliswaar minder te doen met biologie, maar des te meer met Internet en intranetten; ik verken de gebieden van de e-commerce.

Op mijn homepage wil ik vooral wat vertellen over enkele hobby's van me. Natuurlijk heb ik voor degenen die meer willen weten over een bepaalde hobby enige links naar andere homepages toegevoegd, die hetzelfde onderwerp hebben.

Naar boven


Genealogie



Niets is interessanter dan je eigen stamboom uitzoeken. Stamboomonderzoek of genealogie laat je niet alleen achterhalen hoe je voorouders heetten, maar ook waar ze leefden en hoe hun levensomstandigheden waren. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan zaken als een streng geloof en bijvoorbeeld verhuizingen wegens het uitgeoefende beroep.
Een onderzoek naar je wortels hoeft hierom al niet saai te zijn. Maar het is niet enkel oude dossiers doorbladeren. Vaak is het nodig om eerst te weten te komen waar je moet zoeken, in welke dossiers, in welke plaats.

Ik zal een globaal overzicht geven hoe stamboomonderzoek in zijn werk gaat in Nederland. Daarnaast zal ik enige van de resultaten van mijn naspeuringen bespreken. Ik zal ook een lijst geven van alle achternamen die in mijn stamboom en kwartierstaten voorkomen.

De door mij verzamelde gegevens over mijn stamboom zijn ter inzage. Ga naar: Een genealogie van een familie Hopmans.


Kijk eens hiernaar: een introductie tot de genealogie. Misschien helpt dit je een eindje op weg.

Naar boven


Fantasy



Ik ben iemand die veel leest. De laatste jaren ben ik vooral fantasy gaan lezen en ook wel science fiction.
Een aantal van de schrijvers wiens boeken mij aanspraken wil ik hier noemen.

Allereerst Roger Zelazny. Met zijn Amber-serie wist hij een wereldbeeld te scheppen waarin slechts n stad werkelijkheid is: Amber. De rest zijn daar schaduwen van, zoals bijvoorbeeld de aarde. Prins Corwin van Amber is de hoofdpersoon in de serie, naderhand opgevolgd door zijn zoon Merlin.

Een schrijver met humor is Terry Pratchett. Zijn bekendste serie is ongetwijfeld de Schijfwereld-serie (Discworld). Een platte wereld, gedragen door vier olifanten, die op hun beurt worden gedragen door een groot schildpad - A'Tuin de Grote -, die door de ruimte zwemt. De schijfwereld is een soortement spiegel van onze wereld, geplaatst in een Middeleeuwse tijd.

Orson Scott Card is meer een schrijver van science fiction. 'Ender wint' of 'De Tactiek van Ender' beschrijft de geschiedenis van de jongen Ender die spelenderwijs wordt opgeleid. Alles in het kader van het neutraliseren van de dreiging van een anderlingenras dat ooit de aarde probeerde te koloniseren. Ender vernietigt uiteindelijk zonder zich ervan bewust te zijn hun thuisplaneet.
Het vervolg op dit boek heet 'Spreker voor de Doden', waarin Ender het kwaad dat hij heeft gedaan probeert goed te maken.

Kijk ook eens naar mijn Links om een aantal links te onderzoeken, die naar pagina's gaan die geheel zijn gewijd aan de genoemde schrijvers.

Naar boven


Civilization II



En van de beste strategische spellen, die ooit zijn gemaakt, is Civilization II, uitgebracht door MicroProse. Het is een spel waarin jij en zes andere civilizaties om de beurt proberen zich proberen te ontwikkelen en de beste te worden. Tijdens het spel bouw je steden en units. Met de units verdedig je je steden, val je je vijanden aan en verken je de wereld. Dat is het ene deel van het verhaal. Het andere deel is het ontwikkelen van nieuwe technologieën, die je in staat stellen om betere units te bouwen, nieuwe types gebouwen in je steden en nieuwe wereldwonderen.
Om zelfs nog meer variatie te hebben - je krijgt al elke keer dat je speelt een nieuwe wereld - zijn er een groot aantal scenario's met nieuwe units en nieuwe technologieën die je kunt spelen.
Door de vele creatieve mensen op het Internet zijn er veel nieuw gemaakte units, fantastische scenario's enzovoort. Ook wordt er heel wat afgediscussieerd over verschillende strategieën en tactieken.
Mijn deel in dit grote geheel zal een - vrij kleine - discussie zijn van enige strategieën, tactieken, tips en truckjes, die je in het spel kunt gebruiken. Natuurlijk kun je Civ2 spelen zoals jij het wilt, maar het is ook altijd leuk om eens wat anders te proberen. Bezoek daarom mijn Civilization II Strategies.

Naar boven


Bud Spencer & Terence Hill



De films van Bud Spencer en Terence Hill zijn meestal actiekomedies. Omdat ik die films wel leuk vind, heb ik een pagina gemaakt met een database van filmtitels van hun films. Bezoek The Movies of Bud Spencer & Terence Hill en kijk zelf eens.


Naar boven

Laatste aanpassing: 28 december 1998
Door: V. Hopmans, Leiden
Design door: V. Hopmans, Leiden 1998